View Mobile Site

Could you win the National Spelling Bee? Take the quiz!

Could you win the National Spelling Bee? Take the quiz!

Could you win the National Spelling Bee? Take the quiz!


        The Scripps National Spelling Bee wrapped up on May 29, naming two competitors as co-champions for the first time since 1962. Sriram Hathwar, a 14-year-old New Yorker, and Ansun Sujoe, a 13-year-old Texan, battled for five perfect rounds before the tie was announced.
        While the two teens will share the title, they were both given the full championship prize - $30,000 in cash, a $2,500 savings bond, and a vast collection of books.
        The words for the competition were selected from the 470,000 or so in Merriam Webster's Third New International Dictionary. The following quiz includes 10 words from this year's event. Try your luck and see how you might have fared against the nation's top spellers. Unlike the competitors at the spelling bee, you won't have the luxury of hearing these words pronounced out loud. But you'll still get to try your hand at spelling some undeniable difficult words.

1. A close comrade
A. Corpsbruder
B. Coorpsbruder
C. Corpsbrooder
D. Corrpsbrooder

2. A snow leopard
A. Erbes
B. Irbuss
C. Erbihs
D. Irbis

3. Waterproof leggings
A. Antegropilos
B. Antigropelos
C. Antegropeloes
D.Antigropeloes

4. A Haitian social gathering
A. Bamboche
B. Bambosh
C. Bahmboche
D. Bammbosh

5. A nonrigid airship
A. Parsival
B. Parsevul
C. Parseval
D. Parsivul

6. A thin undercrust of pastry
A. Abbase
B. Abaisse
C. Uhbayse
D. Abays

7. A dialogue, especially of an altercation
A. Stychomythia
B. Stichomythia
C. Stechomythia
D. Stichomithia

8. The features section of a European newspaper or magazine
A. Feulletion
B. Foolletion
C. Feuletion
D. Fooletion

9. A nodule of clay ironstone
A. Atites
B. Atiites
C. Aetites
D. Aytites

10. Pertaining to philosopher Kierkegaard
A. Kierkegardian
B. Kierkegaardiun
C. Kierkegaardian
D. Kierkegaardianne

ANSWERS: 1-A, 2-D, 3-B, 4-A, 5-C, 6-B, 7-B, 8-A, 9-C, 10-C
         You can contact Grant Olsen at grantorrin@gmail.com.

Interested in viewing premium content?

A subscription is required before viewing this article and other premium content.

Already a registered member and have a subscription?

If you have already purchased a subscription, please log in to view the full article.

Are you registered, but do not have a subscription?

If you are a registed user and would like to purchase a subscription, log in to view a list of available subscriptions.

Interested in becoming a registered member and purchasing a subscription?

Join our community today by registering for a FREE account. Once you have registered for a FREE account, click SUBSCRIBE NOW to purchase access to premium content.

Membership Benefits

  • Instant access to creating Blogs, Photo Albums, and Event listings.
  • Email alerts with the latest news.
  • Access to commenting on articles.

Please wait ...